PDA Mania Název novinky: PDA Mania :: Připojení internetu z počitače do mobilu pomocí bluethooth

Přidal Rendi dne 29-12-2009 22:41
#1


smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/logo.jpg


Postup v tomto návodu se může nepatrně lišit v závislosti na softwaru ať už přímo ve vašem PPC nebo na stolním PC. Nemělo by se jednat o žádné drastické nesrovnalosti, pouze drobné detaily v např. v různých Bluetooth managerech, princip však zůstává stejný.

Pusťme se do toho!
Na svém stolním PC používám OS Windows Vista Home premium se který by měl bez problémů detekovat většinu modrých zoubků a spravovat je tak můžete přímo v defaultní aplikaci od Microsoftu.Ten bych doporučil jako první možnost pokud se vám i po té nebude nastavení dařit skuste originální soft instalační cd vašeho zařízení na vašem počitači

1. Spusťte váš BT manager v PC a přidejte v něm příchozí COM port.

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/1.jpg

2. V ActiveSyncu na PC zaškrtněte v položce Soubor/Nastavení připojení ,,Povolit připojení k jednomu z následujících portů,, a vyberte číslo příchozího COM portu (z BT manageru).


Obrazky sou pořizeny z windowsu xp profesionál takže se opravdu o moc neliší neliší se ani nastavní na mobilu

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/2.jpg


3. Nyní se přesuneme do nastavení Bluetooth na PocketPC. (Start/Nastavení/Systém/Nastavení BT) a zde zaškrtneme ,,Vyžadovat heslo pro spárování,,. Potvrdíme OK.

4. Teď spustíme Bluetooth manager na PPC (Start/Nastavení/Připojení/Bluetooth), zapneme v něm Bluetooth a zaškrtneme také položku ,,Viditelný pro ostatní zařízení,,. Poté se v manageru přepneme na záložku Zařízení a dáme ,,Nové zařízení,,.
smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/3.jpg

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/4.jpg

5. Chvilku vyčkejte, než se váš PC objeví v seznamu dostupných zařízení. Až se tak stane, zadejte ,,passkey,, (klíč pro ověření) a pokračujte Ok.

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/5.jpg

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/6.jpg


6. Na PC vám vyskočí okno s žádostí o ověření klíče. Po autorizování se v PocketPC zobrazí seznam dostupných služeb vybrané Bluetooth přípojky. Pro nás je důležitá právě položka ActiveSync, kterou zaškrtněte.

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/8.jpg

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/9.jpg


7. Nyní už stačí spustit ActiveSync v PocketPC (Start/Active Sync) a v menu pak vybrat Připojit přes Bluetooth. Nyní dojde k navázání spojení a následné synchronizace se stolním PC. That's all !

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/10.jpg

smartmania.mobilmania.cz/images/navody/btSync/11.jpg
3

Upravil/a Rendi dne 18-04-2010 20:55