PDA Mania Název novinky: PDA Mania :: Aplikace Link2SD

Přidal Rendi dne 09-09-2013 21:42
#1

Tento Návod je zaměřen na aplikaci pro telefony Android 2.2 a vyšší z názvem LINK 2 SD.


Aplikace vyžaduje ROOT práva



Tato aplikace přenese jakoukoli aplikaci na SD kartu i ty co příklad nejdou přesunout. Ale pozor nesmíte přesouvat aplikace které jsou součásti systému vašeho mobilu.

Nedoporučuji přesouvat žádné systémové aplikace. Přesouvat můžete pouze aplikace které jsou aktualizované a nainstalované.

Je nutné v aplikaci nastavit viditelné, pouze uživatelské aplikace z důvodu bezpečnosti . Je to ikonka trychtýře tam zvolte uživatelské .

Co k tomu budete dále potřebovat?

Samozřejmě jak již název aplikace napovídá bude to nějaký fígl z přesměrování linku aplikací na SD kartu .

Bez této aplikace se snad už ani nikdo neobejde zvláště uživatelé z malou interní pamětí. Aplikace link2SD odkazuje veškeré aplikace na SD v nastavení je možné zatrhnou automatické odkazování aplikací na SD . To neodkazuje jen samotnou aplikaci ale cache a data aplikace.

Bohužel tohle není vše co je třeba udělat. Za prvé je k tomu potřeba něco vytvořit. Z vláště je to root mobilu a také druhý oddíl na SD kartě.

Pokud nevlastníte roota tak běžte do háje :D
Najdi si návod na root pro tvé zařízení flashni a potom se vrať.


Teď bych se vrátil k tomu druhému oddílu . Jak jej vytvoříte? Je to snadné buďto použijete počítačový program MiniTool Partition Wizard Home Edition na partovaní pamětních zařízení nebo to provedete v systému RECOWERY vašeho mobilu.

Prvně bych se zaměřil na program MiniTool Partition Wizard Home Edition.
Stáhněte ho na adrese


http://www.slunec...zard/home/



Návod na vytvoření nového oddílu na vaší SD kartě v programu MiniTool Partition Wizard Home Edition:


1.) Nejprve připojte pomocí čtečky karet paměťovou kartu microsd-hc k počítači nedoporučuje se to dělat pomocí mobilu, ale mě se to povedlo i přes mobil stačí připojit diskovou jednotku pomocí usb a jde to taky.

2.) Spusťte MiniTool Partition Wizard Home Edition:

3.) V programu se vám objeví všechny disky které počítač využívá proto si ověřte který disk chcete upravit a vytvořit na něm noví oddíl.

4.) Pokud jste již našli ten správný disk vytvořte na něm noví oddíl upozorňuji že je třeba na paměťové kartě volné místo alespoň 1GB jinak se vám externí oddíl nepodaří vytvořit.

5.) Pokud jste uvolnili paměť můžete začít partovat.

myblog.9e.cz/disk.JPG

Vyberte disk a políčko které je v obrázku znázorněné na něj klikněte pravím tlačítkem myši, otevře se vám menu stiskněte Move/Resize, otevře se okno kde musíte nastavit velikost druhého oddílu. Velikost oddílu v kolonce Partition Size se vám zobrazí celková kapacita paměťovky hned pod touto kolonkou je kolonka Unallocated Space After tam nastavte jak velký oddíl pro aplikace chcete vytvořit doporučuji nastavit 500MG.

U paměťovek 2GB a méně doporučuji vytvořit oddíl 300mg/200Mg záleží jak velký oddíl budete potřebovat. Stiskněte ok. Hned by se vám v disku který jste upravili měli zobrazit oddíli dva .


myblog.9e.cz/oddil.JPG

6.) Je třeba ještě kliknout na nově vytvořený oddíl zase klikněte pravím tlačítkem myši v menu zvolte Create a a stiskněte Yes otevře se vám tabulka nastavte jméno oddílu změn Logical na Primary, NTFS změnte na FAT32 to je vše co je třeba nastavit stiskntěte ok

myblog.9e.cz/oddil2.JPG

7.) Teď už stačí všechno aplikovat může to trvat nedoporučuji odpojovat a nijak manipulovat se zařízením než se akce dokončí klikněte apply čekejte než se akce dokončí a můžete SD vložit zpět do vašeho mobilu

myblog.9e.cz/apply.JPG
A to by mělo být vše nainstalujte aplikaci LINK2SD najdete jí na Google Play zde.

https://play.goog...&hl=cs


Návod k nastavení Link2SD:

První spuštění aplikace vyžaduje root musíte povolit práva root. Dále aplikace okamžitě vyžaduje připojit nově vytvořený oddíl FAT32, oddíl který jste vytvořili. Pokud vás ale aplikace informuje že nenalezla žádný druhý externí oddíl vytáhněte pamětovku vložte zpět a opakujte akci.

Vytvořit připojovací skrypt zvolit FAT32 a stisknout ok, aplikace vás vyzve k rychlému restartu mobilu doporučuji restartovat pokud vám znovu při spuštění bude vyzývat k rychlému restartu udělejte to znovu a restartujte mobil. Po spuštění systému spusťte aplikaci LINK2SD jděte do menu aplikace a zvolte nastavení, Kolonku automaticky odkazovat na SD Zatrhněte jděte zpět.

Je nutné v aplikaci nastavit viditelné, pouze uživatelské aplikace z důvodu bezpečnosti . Je to ikonka trychtýře tam zvolte uživatelské .

Jděte do menu stiskněte \více\ .

1.) Stiskněte, znovu odkázat všechny soubory aplikací .

2.) Stiskněte, znovu odkázat soubory knihoven.

3.) Stiskněte, Odkázat dalvik-cache soubory

Pokud chcete přesunout nějakou aplikaci na sd klikněte na ní a dejte vytvořit odkaz.


To je vše. Restartujte mobil a spusťte teď už se Link2SD bude sám starat o to kam se mají instalovat nové aplikace.

Link2SD z druhého externího oddílu na paměťovce dělá interní úložiště mobilu . Všichni asi víte co znamená interní a externí.
Interní uložiště využívá paměť zařízení a tam se řádí operační systém a instalované aplikace.

Link2SD umí využít paměťovky tak že veškeré aplikace instaluje do druhého oddílu na paměťové kartě který se nachází v \Data\sdext tuhle složku najdete buď to pomocí ROOT explorer nebo pomocí Průzkumníka.


Pokud máte nějaké připomínky prosím pište zde do fóra.
3

Upravil/a Rendi dne 03-07-2014 20:32