PDA Mania - Diskuzní fórum: Dohady webové prezentace (Omyl) ?
  
Číst diskuzi
PDA Mania Návody PHP Fusion 7 jak instalovat web Php fusion 7
Dohady webové prezentace (Omyl) ?
Registrovat Pravidla fór FAQ Seznam uživatelů Dnešní příspěvky Hledat

Tisk diskuze

22-02-2012 09:24 Dohady webové prezentace (Omyl) ? | Upravil/a Rendi 29-02-2012 09:54  
Avatar členastyle=

Rendi
Testér
Hlavní administrátor


Příspěvek: 326
Založený: 01.01.70
Bydliště: Šumperk na Moravě

Nálada:
Sad Sad

Jsem pouhý amatér!

Země: CZ
Mobil:
Pohlaví Muž
Browser: Camino
Věk: 36
Něco málo o webu

Ahoj nedávno sem se bavil z jednou kamarádkou a ta se musela asi postavit na hlavu nebo co, ale její chytré řeči o webových stránkách že je to prej pro (pitomce) že to prostě dovede každý (vůl) tak bych ji rád něco napsal a vyvedl ji z omylu.

Aniž by kdy pořádně přečetla nějaké diskusní fórum a podívala se třeba s čeho se skládá (CSM) systém webového projektu než něco plácne za blbost tak je přesvědčena o tom že je chytřejší než kde jaký zkušenější webmáster (my) !

S čeho se skládá vůbec (web) ?

Záleží na tom jaký web měla na mysli ?

Webová stránka příklad (web snadno) a rychle, ano, potvrzují co řekla každý vůl to zvládne . Co takoví webgarden nebo mylivepage a nebo dokonce nějaký webnode, no ano samozřejmě všechny tyto webové stránky (blogy) opravdu zvládne i dítě .

Tyto (blogy) jsou pro začátečníky a jsou vynikajícími stránkami k procvičení základních vědomosti z html .

Chtěl sem říct že tyto stránky nemají žádný (CSM) systém jen základní prvky (html) kódování které běží na jednom a to samém principu předem vytvořeného (CSM).

Opravdu to dokáže i blbec !

Co příklad web na naší endora kde mám webové stránky ne (blog), co je tak složité na jeho tvorbě. Řeknu to jasně a zřetelně, prakticky nic tak složitého na tom není taky za pár minut ho udělá každý idiot (jenom že) tím si uděláte web v základní verzi daného (CSM) je jich na výběr hned z několik různých (CSM) systémů můžete si zvolit sami, jestli chcete (Drupal), (Fusion) jako mám já, nebo (bb3), no a já ani už nevím co tam všechno je, je jich tam více.

Je jen na každém co si zvolí buď to (web snadno) nebo (CSM) . Ale co tak třeba (servery) na kterých není žádný s předem navržených (CSM) kde se musí volit manuální instalace, manuální přepisování (CHMODŮ) asi zacházíme na toto téma příliš do detailů a rozhodně zde nebudu vysvětlovat něco o čem někteří tvrdí že to zvládne naprosto každý.

Co je (CSM) ?

(CSM) je vlastně systém webového projektu které dělají lidí příklad jako zesnulí (Nick Jones) který vytvořil (PHP Fusion) dělal to pro lidi a vše zcela zadarmo (FREE) . (PHP Fusion) pokračuje s tvorbou i do dnes, lidmi kteří se rozhodli i nadále pokračovat s tím co (Nick Jones) začal .

Jasně to nemá co dělat s tím co dělal (Nick Jones) a co dělají lidi nadále i po jeho smrti . (Nick Jones) dokonale dělal svou práci a dovolím si říci že dokonale rozuměl tomu co dělal on nejlépe, než ti lidi dnes, co se snaží ho jen napodobit ale s tím co dělají oni a co dělal (Nick Jones) to vůbec nemá co dočiněni s (PHP Fusionem)

(Nick Jones) a jeho propracovaný (PHP Fusion) dělal tak aby si lidi sami zvolili co si na něm dodělají . Zageneroval do své práce instalaci různých modifikací kterých je na tisíce. Modifikace jsou vlastně takové aplikace na webu, co doplní web o další možné rozšíření a můžete zpozorovat že i na mém webu je těch rozšíření víc než dost .

Jednou z nejvychytanějších modifikací je zabezpečení (Security Alert) hodně lidí ho moc nevyužívá a to je chyba. bez něj totiž není pro žádného hackera problém odrovnat co se mu za chce. Security dokáže při různých útocích zareagovat okamžitě a odkáže útoky hackerů na přesměrovanou adresu s popisem o jaký útok se to vlastně snaží, a to není vše zablokuje přístup zpět na web po dobu 24 hodin .

Dost o Security zabezpečení.

Jednou z nejdůležitějších součástí (CSM) není jen samotný systém php kódování který pouze nahraji na server pomocí klientů (FTP) a myslet si už mám hotovo :D .

Důležité je, si podrobně prostudovat jak to vše vůbec funguje. Možná že si o mě myslíte, jo ten kluk to v hlavě nemá v pořádku, a je výřečný a že sežral všechnu moudrost světa. To je na vás co si myslíte důležité je fakt že já to nedělám pro sebe ale pro lidi které se o to aspoň trochu zajímají.

(CSM) na klasickém (FTP) serveru totiž není vše co by jste měli o tvorbě webových stránek vědět. Nejdůležitější věc bez které by klasické php kódování nefungovalo a je vlastně takovým srdcem webu je databáze (MYSQL) bez ní by žádný (CSM) nemohl nikdy fungovat.

Co je to (MYSQL) ?

Asi si říkáte že na vás mluvím nějakou neznámou řeči ale databáze (MYSQL) je vlastně takové úložiště toho co na webu píšete.

Do (MYSQL) databáze se zaznamenávají různé činnosti jako jsou například registrovaní uživatele, soukromé zprávy, hodnocení příspěvků, nové komentáře, nastavení různých možností co si kdo nastaví, naposledy online uživatelé, a vše co je spojené z webem.

V (MYSQL) databázi lze i veškeré tyto funkce editovat přímo tam jsou to soubory které mají různé mezinárodní kódování pro daný stát. Podle kódování můžete příklad zobrazovat diakritiku , a možná že mi to nebude nikdo věřit ale většina těchto kódování se skládá z úplné hatlalštiny vy si příklad myslíte že napíšu š ale písmeno š se skládá hned že tři znaků různých písmen. Ukázal bych příklad jaké znaky to jsou ale bohužel nechce se mi je teď momentálně hledat pokud máte web a povolen přístup do Mysql můžete si je zobrazit .

Většina lidí určitě zná poznámkové bloky které jsou součástí každého Windows v PC nemám pravdu, ale věřte nebo ne ale třeba někdy budete chtít napsat někam do zahraničí zprávu příklad emailem a dáte ji do tohoto poznámkového bloku a odešlete jí zpráva bude sice obsahovat diakritiku ale pokud jí nenastavíte kódování (UTF8) tak se na druhé straně tomu dotyčnému zobrazí úplná Hebrejština :D.

Toto je všechno důležité znát co bys jste měli vědět když by jste se chtěli pouštět do tvorby webových stránek.

Opravdu nemám to rád když na mě někdo začne řvát že nerozumím počítačům že webové stránky umí každý (vůl) že sem prostě hňup nic neumím.

Ta holka nikdy se za prvé nepřesvědčila o tom že to ovládám a že tomu rozumím a nemám to v povaze se z někým o tom dohadovat a přít se za svou pravdu, ale přece jen když něco takového tvrdí hned před spousty lidí tak to mě utvrdilo o tom že je tak trochu mimo spíš ona :D.

každý (vůl) zvládne udělat poznámkový blok ale ne každý zvládne kódování mezinárodních směrnic znaků. Ale není to vůbec těžké vyhledat na internetu příklad na googlu.

S těchto poznámkových bloků se samozřejmě také skládá celí (CSM) systému webu . Mají například jen změněnou příponu a je hned několik přípon každá má za úkol něco jiného.

hned několik vám jich mohu popsat .

.php Obstarává funkčnost webu dá se do něj vložit příklad jakékoliv php skripty a je to také v podstatě těžká věc. Když se totiž v php objeví znaménko které tam nemá co dělat tak vám to na stránce vypíše sloupec v jakém řádku je chyba pokud tyto chybové logy dokážete číst dokážete daný problém řešit efektivněji. S php se také skládá celí (CSM) systém na kterým běží i můj web.

.css Je dalším z důležitých věci a to je vzhled webu. Do něj příklad nastavíte barvu textů a také šířky webu a pár dalších věci velikost písma nebo fonty, a nebo také kurzor .

.js Je viditelný i zde na webu jsou to skripty třeba obstarávající náhledy obrázků, barevné linky, jako mám já , co problikávají a obstarávají prakticky ty věci co působí jako příklad aplikace na webu nedokážu popsat slovy .

.msq Mysql je uložený na serveru je to vlastně úložiště nastavení, zpráv, atd. Nejjednodušší je nastavovat data na serveru a ne v poznámkovém bloku ani se nedoporučuje ho editovat ručně . Na serveru se příklad dají vysypat různé tabulky příklad fusion_comment.msq to jsou komentáře , dají se vysypat i hodnocení a cokoli .

.xml. Tohle už je pro ty náročnější uživatele a není spojený s tvorbou webu ale dají se pomocí něj dělat příklad music boxy v některých flash přehrávačů .


.htm .html .mhtml .phtml Je asi ta nejjednodušší volba jak udělat web ale cesta nevede tím nejlepším způsobem jak ho editovat do těchto souborů se dají vložit html kódy a cokoli, složité to není.

Co jsou to HTML kódy ?

Jasně, hodně webmásterů využívá tuto možnost je spoustu html kódů pomocí kterých jde vytvářet mp3 média playery, flash playery, tato volba se také dost často spojují i s php kde se příklad zobrazují html kódy které obstarávají barvu textu, obrázky bannerů, odkazů , a pod" to také není vše. Je na tisíce ne-li milióny různých html, dají se různě upravovat a tím si taky jednoduše procvičíte základní znalosti o tvorbě vašich web stránek než začnete dělat s php kódy .
Co je PHP ?

Je to vlastně všechno pomalu podobné jako html a taky je to pouze soubor který je vytvořen pomocí poznámkového bloku . Nejlepší volbou pro jeho tvorbu je samozřejmě MS Word .

Word samozřejmě není dobrý jenom pro tvorbu php ale také pro všechny výše zmíněné přípony. PHP jsou ale soubory ne jenom tak obyčejné, a už vůbec ne snadné . PHP skripty jsou různě provázány dalšíma php a navazují spojení jeden na druhý a tím tvoří jednu část kde se vám příklad zobrazí text box a propojení dalším php se zase odešle a tím obstarávají funkčnost daného rozšíření .

I zde na webu když odesílám nějaký požadavek je to spojeno hned z několika různými php soubory . Nevím jak to vysvětlit těm méně zkušeným jak to funguje protože je potřeba to vyzkoušet a umět číst.

Když si dobře čtete php v nich lze vyčíst i z jakýma dalšíma php tvoří funkční rozšíření je to bohužel na dlouhé vyprávění a je to takoví zkoušení , pokus a nebo omyl . Je na vás co vytvoříte za rozšíření kolik hodin a trpělivosti nad tím strávíte.

Já vám jen mohu říct že na tvorbu mých stránek jsem té trpělivosti potřeboval mnoho. Strávil sem na mým webem několik měsíců dnů a taky nocí. Bylo to pro mě složité a taky sem zkoušel buď a nebo ale ve výsledku se mi vždy podařilo i nemožné .

Jak je ta hláška ? Nikdy neříkej že to nejde protože se vždycky najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to ! ;-) Neztrácejte naději učte se a učte pokoušejte věci nemožné .

Téma na který sem zde udělal přehled o různých možných funkci a zkráceně vysvětlil jednotlivé možnosti by se dalo psát do nekonečna .........................................................

No a tím bych skončil protože bych tu byl roky než bych vysvětlil všechny možné principy zadávání php ,html ,xml atd. atd. !


Komentáře jsou vítané můžete psát své zkušenosti s tvorbou webu rád si přečtu i vaše názory ...
 
Nepřítomen
http://myblog.9e.cz
13-03-2012 05:49 RE: Dohady webové prezentace (Omyl) ?  
Avatar členastyle=

chelty
Metal Guru
Hlavní administrátor


Příspěvek: 24
Založený: 12.03.12
Bydliště: Ostrava!!!
RIP Nick, sice sem ho skoro neznal ale je to frajer. Pamatuju když sem začínal jeho modifikace letěly. Byl to machr.
 
Nepřítomen
www.myblog.8u.cz
13-03-2012 06:13 RE: Dohady webové prezentace (Omyl) ?  
Avatar členastyle=

Rendi
Testér
Hlavní administrátor


Příspěvek: 326
Založený: 01.01.70
Bydliště: Šumperk na Moravě

Nálada:
Sad Sad

Jsem pouhý amatér!

Země: CZ
Mobil:
Pohlaví Muž
Browser: Camino
Věk: 36
Obdivuji borce jako byl Nick Jones měl php přímo v krvi to je vidět Smile
 
Nepřítomen
http://myblog.9e.cz
13-03-2012 06:30 RE: Dohady webové prezentace (Omyl) ?  
Avatar členastyle=

chelty
Metal Guru
Hlavní administrátor


Příspěvek: 24
Založený: 12.03.12
Bydliště: Ostrava!!!
Asi jo, díky němu jsem v PHP Fusionu tak daleko.
 
Nepřítomen
www.myblog.8u.cz
13-03-2012 06:48 RE: Dohady webové prezentace (Omyl) ?  
Avatar členastyle=

Rendi
Testér
Hlavní administrátor


Příspěvek: 326
Založený: 01.01.70
Bydliště: Šumperk na Moravě

Nálada:
Sad Sad

Jsem pouhý amatér!

Země: CZ
Mobil:
Pohlaví Muž
Browser: Camino
Věk: 36
já buhužel v php sem už docela po zadu Grin ale nevadí web mám sem za něj rád Díky Jones Smile
 
Nepřítomen
http://myblog.9e.cz
Přejít na fórum:
Forum powered by fusionBoard
Sdílet tuto diskuzi

Přihlášení


Vstup na web pda-mania
Registrovaní uživatelé mají víc možností.

Registrovat


Přihlašovací Zona
Přihlásit

Zmenit Vzhled:
Statistiky

Svátek má: Valérie



Shoutbox
Pro přidání zprávy do shoutboxu, musíte být přihlášeni.

   Rendi 78.80.27.59
11/01/2020 12:22
BuBuBu

   Rendi 46.33.112.71
09/01/2020 23:13
Myslíš že se přes to přihlašuji to by nějak nešlo sorry zapoměl jsem ti to předtím říct ale tak to bylo i přes superman jestli pamatuješ.

   Rendi 46.33.112.71
09/01/2020 23:08
Totiž ty jsi Admin nemůžeš se přihlásit přes obyčejný přihlašovací panel. Tam je ověření při přihlašování stejně kvůli spam bootum ne že bych to tam dál schválně.

   Rendi 46.33.112.71
09/01/2020 22:40
2012.tode.cz je fuč ale nevadí jeden web máme a to stačí.A dva bych nestačil.

   Rendi 46.33.112.71
09/01/2020 22:19
Musíš použít ještě to co jsem ti poslal

Statistiky

Vygenerované za: 0.64 sekund


pageup.gif


pageup.gif

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Vzhled upravil Rendi
Dále použit Gradient barevných odkazů a cursor .css